TRT’nin Uluslararası Dijital Platformu “Tabii” Hakkında Bilmeniz Gerekenler

TRT’nin uluslararası dijital platformu “Tabii” tanıtıldı. Tanıtım etkinliği, Beykoz Kundura Fabrikası’nda yapıldı. Tanıtıma Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Serdar Karagöz ve AA Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Özhan katıldı. Ayrıca sanat, sinema, siyaset, spor, iş ve reklam dünyasından çok sayıda isim de etkinliğe davet edildi. Bu yazımızda “Tabii” ile ilgili merak edilen sorunların yanıtlarını vereceğiz. Detayları birlikte inceleyelim.

TRT’nin uluslararası dijital yayın platformu “Tabii” için dün akşam bir tanıtım etkinliği düzenlendi

Tabii

Etkinlikte TRT’nin uluslararası dijital yayın platformunun ismi ve logosu tanıtıldı. TRT, bu dijital platform için uzun süredir titizlikle çalışıyordu. Tanıtımda yapılan konuşmalara göre, “Tabii” dijital alanda daha adil bir dünya mümkün şiarıyla yola çıkarak geliştirildi. Platformun Türkiye’nin dijital yayıncılık sektörüne büyük katkı sağlaması planlanıyor. Ayrıca kültürel çeşitliliğin zenginlik olduğu bilinciyle farklı dillerde seyircilere hitap eden yüksek kalitede içerikler yayınlanması hedefleniyor.

Tabii, ilk etapta 30 yeni yapım ve 184 bölümlük bir kütüphane ile açılış yapacak

Tabii

Platformun amacı dünyadaki aile odaklı içerik ihtiyacını karşılamak, çocuklar için yepyeni animasyon içerikleriyle aileler için yeni bir dijital yayın ortamı oluşturmak. İlk etaptaki yapımların arasında Modern Doğu Masalları, Koyu Beyaz, Son Gün, Kapı, Hay Sultan, Şanzelize Düğün Salonu, Derin Mor, Mevlana Celaleddin-i Rumi, Küçük Dahi İbn-i Sina, Akif, Şebeke, Adalet, Aşkımız Yeter, Dayton ve Yangın Günleri bulunuyor. “Tabii”, önce ülkemize ve ilerleyen süreçte de dünyaya açılacak. Medya sektöründe çalışan çoğu kişiye göre bu yeni platformun, ülkemizin turizmine, ekonomisine ve kültür zenginliğinin paylaşılmasına da önemli katkıları olacak. “Tabii” ilk aşamada Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Urduca ve Arapça dillerinden içeriklere sahip olacak.

7 Mayıs’ta yayın hayatına başlayacak

Tabii

TRT bugün; 18 televizyon, 17 radyo kanalı, 7 uluslararası dijital haber platformu, çok sayıda uygulama, ulusal ve uluslararası düzeyde onlarca etkinlik ile 41 dil ve lehçede dünyanın 7 kıtasına yayılmış durumda. Dijital yayıncılık pazarı ise 2022 yılı itibarıyla 500 milyar doları buldu ve her yıl ortalama yüzde 20 oranında büyüyor. Nihayet bu rekabete TRT’de Tabii ile katıldı. Yeni projelerle birlikte TRT’nin sevilen yayınlarının da bulunacağı “Tabii” 7 Mayıs’ta izleyicilerle buluşacak.

Yeni dijital yayın platformuna “www.tabii.com” adresinden ulaşılabilirsiniz.

İlginizi çekebilir:

En İyi Dijital Yayın Platformları: Kimler Hangi Platformu Tercih Etmeli?

… 2

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu