Naci Görür’den Marmara Depremi Uyarısı: Sistem Gerilim Biriktiriyor

17 Aralık Pazar günü ülkemizin farklı bölgelerinde, endişe yaratan depremler meydana geldi. Adıyaman 3.0, Gümüşhane ise 4.3 büyüklüğündeki depremler ile sallandı. Ayrıca dün gece saatlerinde merkez üssü Yalova Çınarcık olan 4.1 büyüklüğünde bir başka deprem daha meydana geldi. Neyse ki ülkemizin farklı noktalarında meydana gelen bu depremler herhangi bir can kaybına veya ciddi bir yıkıma neden olmadı. Ancak özellikle Marmara Denizi Çınarcık Çukurluğu’nda, 11.18 kilometre derinlikte gerçekleşen ve İstanbul’dan da hissedilen deprem, ciddi bir endişeye neden oldu. Öte yandan hatırlayacağınız gibi Marmara Denizi’nde geçtiğimiz günlerde de farklı büyüklükte depremler meydana gelmişti. Peki, Marmara’da peş peşe gerçekleşen bu depremler neyin habercisi? Beklenen büyük Marmara depremi ile bir ilişkisi var mı? Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür konu hakkında dikkat çeken bir açıklamaya imza attı. Detaylara birlikte bakalım.

Dün (17 Aralık) merkez üssü Yalova Çınarcık olan 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi

Marmara Denizi Çınarcık Çukurluğunda, 11.18 kilometre derinlikte gerçekleşen deprem İstanbul başta olmak üzere çevre şehirlerde de hissedildi. Hatırlayacağınız gibi Marmara Denizi, geçtiğimiz günlerde de farklı büyüklükteki depremlere sahne olmuştu. Bu nedenle “Marmara’da peş peşe meydana gelen depremler neyin habercisi” sorusu da gündemde.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 4.1 büyüklüğündeki Marmara depremi hakkında dikkat çeken açıklamalara imza attı

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden Marmara depremi hakkında değerlendirmede bulunan Görür, “Arkadaşlar, Marmara Denizi, Çınarcık Çukurluğunda 4,1 deprem oldu. Sanıyorum deprem Adalar Fayının güneyindeki küçük normal faylar üzerinde olmuş olabilir. Fay çözümü ile bu belli olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Naci Görür, İstanbul’da da hissedilen ve endişe yaratan depreme dair “Marmara’daki sistem gerilim biriktiriyor” değerlendirmesinde bulundu

marmara depremi

Bununla birlikte Marmara depremi hakkında dikkat çeken açıklamalara imza atan başka isimler de var

marmara depremi

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 4.1 büyüklüğündeki depremi “Olağan bir gerginlik boşalması.” şeklinde nitelendirerek İstanbul depremini öne çekmeyeceğini dilde getirdi.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise son depremin Marmara’daki diğer depremlerden farklı bir noktada meydana geldiğine dikkat çekti

marmara depremi

Depremin Çınarcık Çukuru’nda gerçekleştiğini hatırlatan Ersoy, “Bu bölgedeki depremler bizim için kritik. Kırılmaya aday yer Kuzey Anadolu Fayı boyunca 7’den büyük deprem bekliyoruz. Bu uçlarda deprem olunca tedirgin oluyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

İlginizi çekebilir:

Prof. Dr. Naci Görür: “İstanbul Depreminden Sonra Oluşacak Enkaz 3-5 Yılda Ancak Kaldırılabilir”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu