Hogwarts İle İlgili 8 Büyülü Gerçek

Çocukluk yıllarımızda hangimiz Hogwarts’tan bir mektup almak istemedik? O büyü dolu koridorlarda dolaşmak, derslere girmek ve hatta Basilisk ile savaşıp okulu kurtarmak… O efsane yiyecekleri yiyerek Harry ile sohbet etmek gerçekten de harika bir deneyim olurdu. Hogwarts, Harry Potter’ın büyücülükle tanışmasının gerçekten başladığı yer. Ana mekan olan bu okul, Potter ve yolculuğu için önemli bir yere sahip. Bilmeyenler varsa, Hogwarts, İngiltere merkezli prestijli bir büyücülük okulu ve Avrupa’nın en iyisi. Tarihi, pek çok anlatılmamış gizem ve sır barındıran karmaşık bir bina! Yer değiştiren merdivenler, hayaletler, konuşan ve hareket eden tablolarla gerçekten de büyülü bir yer… İşte Hogwarts hakkında sekiz eğlenceli gerçek.

1. Hogwarts’ta 20’den fazla kule var

hogwarts

Hogwarts kalesinin 12 ana kulesi ve yaklaşık 12 küçük kulesi var. Kaledeki en yüksek kule Astronomi Kulesi. Burası astronomi derslerinin verildiği ve Snape’in Dumbledore’u öldürdüğü yer. Kara Kule, pek kullanılmadığı için okulun en gizemli yerlerinden biri. Yedinci kat sahanlığında olması nedeniyle en az ziyaret edilen yer. Kara Kule sağlam taşlardan yapılmış ve tepesinde kendi hapishanesi bile var. Hapishane taş bir sıra ve prangalardan oluşuyor.

2. Okul 10. yüzyılda kuruldu

hogwarts

Hogwarts’ın dört kurucusu, binalara da isimlerini veren Godric Gryffindor, Salazar Slytherin, Rowena Ravenclaw ve Helga Hufflepuff’tır. İki cadı ve iki büyücü, Hogwarts’ı MS 990 civarında kurdu. Kurucuların her biri, öğrencilerde ortaya çıkarmak istedikleri bir kişilik özelliğini temsil ediyor. Okulu kurduktan kısa bir süre sonra Salazar Slytherin, okul kuralları konusunda arkadaşları ile anlaşmazlığa düştü. Slytherin, yalnızca safkan öğrencilerin okula alınması gerektiğini düşünüyordu. Ancak, diğer üç kurucu aynı fikirde değildi ve bu da Slytherin’in okulu bırakmasıyla sonuçlandı.

3. Büyü yeteneği olan çocukların hepsi doğdukları anda Hogwarts’a kaydolur

hogwarts

Büyü yeteneğine sahip bir cadı, büyücü veya çocuk doğduğunda, Hogwarts’a katılmak için otomatik olarak sicile kaydedilir. Kabullenme tüyü adındaki büyülü bir nesne yetenekli bir çocuk doğduğu anda bunu anlıyor ve onların ismini Kabul Kitabı’na kaydediyor. Kitap, kurucuları tarafından küçük bir kuleye yerleştirilmiş ve o zamandan beri bir insan tarafından dokunulmamış. Çocuk 11 yaşına bastığı anda, Hogwarts’a gelmesi için bir davetle birlikte bir görevli veya baykuş haberci gönderilir.

4. İkinci Büyücülük Savaşı Hogwarts’ta sona erdi

hogwarts

1998’de gerçekleşen Hogwarts Savaşı, büyük bir savaşın sonuydu. Ne yazık ki savaş sırasında kalenin çoğu yıkıldı. Ancak Hogwarts’ın kendi güçleri var, okul kendini yenileme ve iyileştirme yeteneğine sahip. Yani bina kısa bir süre içinde kendi kendine restore oldu.

5. Hogwarts’ta elektronik cihazlar çalışmıyor

Hogwarts’ta neden cep telefonu, bilgisayar veya herhangi bir elektrikli cihaz kullanan sihirbaz görmediğimizi merak ediyor olabilirsiniz. Bunun nedeni, sihir. Sihir, elektronik cihazların çalışmasını etkiliyor. Ayrıca, sihir kullanabiliyorken kimin telefona ihtiyacı var ki?

Büyük merdiven holünde Kral VIII. Henry’nin eşi Anne Boleyn’in bir portresi asılı. Boleyn, İngiltere Kraliçesi ve I. Elizabeth’in annesiydi. Portresi ikinci kat sahanlığının yanında duruyor. Boleyn’in büyücü anne babalardan doğan ancak güçleri olmayan bir cadı olduğuna inanılıyor.

7. Hogwarts’ın sloganı “Uyuyan bir ejderhayı asla gıdıklama”dır

Okulun sloganı “Uyuyan bir ejderhayı asla gıdıklama” anlamına gelen “Draco Dormiens Nunquam Titillandus”tur. JK Rowling’e neden bunu okulun sloganı olarak seçtiği sorulduğunda, eğlenceli bir şeyler istediğini söyledi. Rowling, okul sloganlarının genellikle sıkıcı olduğunu ve unutulduğunu düşünüyordu, bu yüzden de akılda kalacak ve eğlenceli bir slogan yazmak istedi.

8. Hogwarts’ta 142 tane merdiven var

Hogwarts, bilinmeyene giden gizemli merdivenleriyle ünlü. Okulda zindanlara, kulelere, yatakhanelere, sınıflara ve gizemli yerlere giden 142 tane merdiven var. En ünlü merdiven, yedi katın tamamına erişim sağlayan tek merdiven olduğu için filmlerde düzenli olarak görülen büyük merdivendir. Büyük merdivenin kendine ait bir aklı var ve bazen yanlış adımlarla öğrencileri kandırabiliyor. Filmlerde görmediğimiz ancak kitaplarda bahsedilen başka ilginç merdivenler de var. Mesela kız öğrenci yurduna çıkan merdivenler erkeklerin kız öğrenci yurduna girmesini engellemek için kaydırağa dönüşebiliyor.

İlginizi çekebilir:

Harry Potter Filmleri Hakkında Muhtemelen Daha Önce Hiç Duymadığınız 20 Gerçek

Harry Potter Hayranları Buraya! Harry Potter Filmlerinde Gözümüzden Kaçan 18 Hata

Hogwarts Sizi Bekliyor: Harry Potter Hayranlarının Bayılacağı 15 Ürün

Harry Potter Serisinin Yazarı J.K. Rowling Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Emma Watson’ın Harry Potter Çekimleri Sırasında Yazdığı ve Yıllar Sonra Ortaya Çıkan Eğlenceli Not

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu