Gaziantep Seçim Sonuçları 2024: Gaziantep Belediye Seçim Sonuçlarını Kim Kazandı? Gaziantep İlçe İlçe Yerel Seçim Sonuçları

Gaziantep Seçim Sonuçları 2024: Gaziantep Belediye Seçim Sonuçlarını Kim Kazandı? Gaziantep İlçe İlçe Yerel Seçim Sonuçları

Gaziantep seçim sonuçları 2024 son dakika … Haber’de! Gaziantep Belediyesi hangi partide? 2024 yerel seçim sonuçlarında Gaziantep Belediyesini hangi parti kazandı ve Gaziantep Belediye başkanı kim oldu? 31 Mart 2024 Türkiye Gaziantep Belediyesi ilçe ilçe yerel seçim sonuçları haberin detayında…

Gaziantep Seçim Sonuçları – 31 Mart 2024 Yerel Seçim Sonuçları

Gaziantep’te oyların yüzde 100’ü sayıldı. Kazanan aday ve sonuçlar şöyle; Açılan Sandık: %100 AK Parti adayı Fatma Şahin – Oyların yüzde 38.83’ü CHP adayı Muzaffer Ertürk  – Oyların yüzde 28.12’si

31 Mart 2024 Gaziantep seçim sonuçları, Gaziantep ilçe ilçe seçim sonuçları, canlı seçim sonuçları ve hangi ilçede hangi partinin adayı önde gibi Gaziantep seçim gündemiyle ilgili tüm gelişmeler anlık ve canlı olarak secim.ntv.com.tr adresinde.

FATMA ŞAHİN KİMDİR?

1966’da Gaziantep’te dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep’te, yükseköğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya ve Metalürji Bölümü’nde tamamlayan Şahin, iş hayatına başladığı Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde 15 yıl işletme mühendisi ve işletme müdürü olarak çalıştı. 2001 yılında AK Parti il kurucu üyeliği yapan Şahin, 2002 seçimlerinde Gaziantep’ten TBMM’ye gitti. Parlamentoda 22. 23. ve 24’üncü dönem Gaziantep Milletvekili olarak görev yapan Şahin, bu sürede Sanayi Ticaret ve Enerji Komisyonu, Türk-AB Ortak Parlamento Komisyonu, Kadın ve Çocuklara Yönelik Şiddet Araştırma Komisyonu gibi alanlarda görevler aldı. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığında bir dönem teşkilattan sorumlu başkan yardımcılığı, bir dönem de siyasi işlerden sorumlu başkan yardımcılığını üstlenen Şahin, 2007-2011 yıllarında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı olarak görev yaptı. 61. hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan Şahin, 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Belediye Başkanlığı süresince, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı, Asya Belediye Başkanları Forumu Başkanlığı, Birleşik Şehirler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Başkan Yardımcısı gibi çeşitli görevlerde de bulunan Şahin, 2021’de OECD Şampiyon Başkanlar Girişimi’ne Türkiye’den seçilen ilk belediye başkanı oldu. 2023’te Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından BM Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu’na üye olarak atandı. Evli ve iki çocuk annesi Şahin, halen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Gaziantep ilçe ilçe seçim sonuçları:

Araban Seçim Sonuçları İslahiye Seçim Sonuçları Karkamış Seçim Sonuçları Nizip Seçim Sonuçları Nurdağı Seçim Sonuçları Oğuzeli Seçim Sonuçları Şahinbey Seçim Sonuçları Şehitkamil Seçim Sonuçları Yavuzeli Seçim Sonuçları

31 Mart 2024 Gaziantep Seçim Sonuçları Hangi Aday Önde?

Fatma Şahin Seçim Sonuçları Yaşar Sağlam Seçim Sonuçları Önder Beşe Seçim Sonuçları Mehmet Bozkurt Seçim Sonuçları Şükrü Yılmaz Seçim Sonuçları Selman Tutumlu Seçim Sonuçları Fatma Yücetaş Seçim Sonuçları Ayfer Akay Seçim Sonuçları Mehmet Pamuk Seçim Sonuçları Deniz Korkmaz Seçim Sonuçları Abdullah Tutuş Seçim Sonuçları Ömer Faruk Boztepe Seçim Sonuçları Hüseyin Özcan Seçim Sonuçları Salih Sezgin Seçim Sonuçları Muzaffer Ertürk Seçim Sonuçları Mehmet Nakşi Erat Seçim Sonuçları Ayşe Çalışkan Seçim Sonuçları Hüseyin İnce Seçim Sonuçları Abdülkadir Öz Seçim Sonuçları Ali Galip Emrullah Seçim Sonuçları Osman Dost Seçim Sonuçları Murat Deniz Seçim Sonuçları Ömer Atalay Seçim Sonuçları Ekrem Kurt Seçim Sonuçları Ahmet Cengiz Seçim Sonuçları Mustafa Gökçayır Seçim Sonuçları Mahmut Karalar Seçim Sonuçları Hasan Şahin Karacaoğlu Seçim Sonuçları Ramazan Karabudak Seçim Sonuçları

OY PUSULALARI NE RENK?

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası “beyaz”, il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula “turuncu”, belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası “mavi”, belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise “sarı” renkli olacak.

BÜYÜKŞEHİR OLMAYAN İLLERDE NELER İÇİN OY VERİLECEK?

Büyükşehir olmayan illerde ise “il genel meclisi üyeliği”, “belediye başkanı”, “belediye meclis üyeliği” ve “muhtarlık ve ihtiyar heyeti” için oy verilecek.

ÖNCE HANGİ OYLAR SAYILACAK?

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık, diğer illerde, sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık, seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

PARTİLERİN OY PUSULASINDAKİ YERLERİ

Seçime katılacak siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri kurayla belirlendi. Kuradaki sırayla oy pusulasında partiler şöyle sıralandı:

Millet Partisi 26, MHP 31, HÜDAPAR 20, Yeni Türkiye Partisi 17, Gelecek Partisi 16, Sol Parti 3, Hak ve Özgürlükler Partisi 21, Memleket Partisi 5, Aydınlık Demokrasi Partisi 30, Demokratik Sol Parti 7, Adalet Birlik Partisi 23, Emek Partisi 19, Halkın Kurtuluş Partisi 13, Güç Birliği Partisi 25, Milli Yol Partisi 27, AK Parti 1, Yeniden Refah Partisi 8, Zafer Partisi 12, CHP 18, Ocak Partisi 22, Vatan Partisi 35, Saadet Partisi 34, Anavatan Partisi 6, Türkiye İşçi Partisi 32, Bağımsız Türkiye Partisi 15, Anadolu Birliği Partisi 11, Genç Parti 29, Demokrat Parti 24, Adalet Partisi 28, Demokrasi ve Atılım Partisi 33, İYİ Parti 2, Büyük Birlik Partisi 4, Türkiye Komünist Partisi 10, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 9, Türkiye Komünist Hareketi 14.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu