2024 yılı DAP proje listesi açıklandı

2024 yılı DAP proje listesi açıklandı. Listede Erzurum’dan 8 proje yer aldı. Erzurum’la ilgili projeler, Muhtelif Kültür, Okuma Kültürünün Geliştirilmesi, Hayvancılık Altyapısının geliştirilmesi, Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi, Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama başlıklarında toplandı.


PROJE SAHİBİ KURUMLAR


DAP 2024 yatırım Listesinde Palandöken, Karaçoban ve Horasan  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Aziziye Belediyesi, Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı projeleri yer aldı.


KÜLTÜR PROJELERİ


DAP İdaresi Muhtelif Kültür Projeleri kapsamında, ‘Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü DAP ile Hayalimdeki Laboratuvar’, DAP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi kapsamında ‘Karaçoban İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü DAP ile Temiz ve Güvenli Okul Sağlıklı Gelecek’ ve Horasan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü DAP ile Köy Okullarının Altyapısının İyileştirilmesi’ projeleri değerlendirildi.


HAYVANCILIK PROJELERİ


Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi başlığı altında ‘Aziziye Belediye Başkanlığı DAP ile Aziziye’de Ovacık Havzası Süt Toplama’ ve Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü DAP ile Erzurum’da Süt Sığırcılığı Artıyor’ projeleri yer aldı.


TARIMSAL ÜRETİM


DAP 2024 yılı Yatırım Listesi Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi başlığı kaydında, ‘Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü DAP ile Erzurum’da Tarımsal Üretim Artıyor’ projesi yatırım planında kaydedildi


 


Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama İşleri kapsamında ‘Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı Erzurum Oltu İriağaç Ve Tekeli Mahalleleri Tarımsal Sulama’ ile ‘Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı Erzurum Palandöken Alibezirgan Mahallesi Tarımsal sulama’ projesine yer verildi.


Kaynak: ErzurumGazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu