2024 Nisan aylık burç yorumları

2024 Nisan aylık burç yorumları

Astrolog Gülnihal Öztürk’ten 2024 Nisan ayı Koç, Boğa, Yengeç, İkizler, Aslan, Başak, Terazi, Kova, Akrep, Yay, Oğlak, Balık burcu yorumları…

Sevgili astroloji severler baharın kokusunu hissetmeye başladığımız yeni bir aydan hepinize merhaba, Güneş’in Koç burcuna geçişiyle başlayan ilkbahar mevsiminin başlangıç konularını nisan ayında daha derinden hissedeceğiz.  İnandığımız değerler, hayatımızın temellerini oluşturan konular dönüşmeye başlıyor.  
Nisan ayı, Merkür’ün Koç burcundaki durağan pozisyonu ile başlıyor, bu durum düşünmeden harekete geçecek olanların zarar göreceğini gösteriyor. Koç burcunun yöneticisi olan Mars gezegeninin bu süreçte Balık burcunda oluşu, herkesin kendi iç dünyasında planlarının oluşabileceğini ve aslında samimiyeti yakalamanın güç olduğu bir süreci bize hatırlatıyor. Doğru dinlemenin, doğru anlatımın, açık olmanın nimetleri gelirken, niyeti bozuk olanların türlü türlü sorunlarla boğuşacağını gösteriyor. Göz enfeksiyonları, alerjik reaksiyonlar çok yoğun yaşanabilir. 
Bu ay gerçekleşecek Güneş tutulması her ne kadar yeni başlangıçlar konusunda motivasyonun yükselmesine sebep olsa da bu başlangıçların altında alınan derin yaralar olacak. Acılarımızı dönüştürüp başkalarına şifa verebildiğimiz sürece bireysel olarak bu etkiyi olumluya çevirebiliriz. Gökyüzünde Ay, Güneş ve Chiron’un hizalandığı tutulma, yaşanacak acıların büyüklüğü ile ilgili haber verir nitelikte.
Nisan ayı sağlam olmayan temelleri sarsacak etkilere sahip, hayatımızda hiç vazgeçemeyeceğimizi düşündüğümüz şeylerden vazgeçebileceğimizi, bırakabileceğimizi bize öğretmeye geliyor. Yolculuk devam ediyor ancak keskin bir viraj ile karşılaşmış gibi düşünebilirsiniz. Zemin kaygan ve kontrolden çıkacak pek çok konu olabilir. Frene basmak mı yoksa direksiyonun hakimiyetine varmak mı tüm mesele bu senkronizasyonu nasıl sağlayacağımızda. Enerjiniz, yakıtınız tükenmiş gibi hissedebilirsiniz ancak mevcut hızısınızı en optimal şekilde kullanarak yolculuğu daha uzun sürdürebilirsiniz. Bazı zamanlar duvara tosladığınızı ve artık toparlayamayacağınızı düşünebilirsiniz. 
İşte tam bu nokta da aslında hayatınızda neyi değiştirmeniz gerekiyor buna odaklanmalısınız. Hayatınızda sürekli yoluna koymaya çalıştığınız konular nedir, sürekli olarak enerjinizi çeken ve kendinize zaman ayırmanıza engel, başka konulara odaklanmanızı engelleyen kişiler, olaylar nedir bütün bunları süzgeçten geçirmelisiniz. Krizler elbette olacak ancak her kriz bir fırsatı da yanında getirir, olumsuz gördüğünüz olayları büyütmek yerine içinde bulunduğunuz durumun bir fırsat olduğunu ve dönüştürülmesi gerektiğine odaklanın. Yaşam her zaman mükemmel değil, hatta hiçbir zaman mükemmel değil. Yaşamı mükemmel yapan şey tüm kaosuyla beraber kusursuz bir düzeni, dengeyi oluşturması. Şimdi harekete geçerken düşünmen gereken şey acıların kaynağı değil, acıların şifası ile ilgili. Kendini iyileştirebilmen için ihtiyacın olan şey hayatın karşına çıkardığı yansımalar. Bunu fark edebildiğin noktada kendini ve dokunduğun herkesi iyileştirmeye başlayacaksın.
Koç Burcu: Sevgili Koç, nisan ayı hayatınızdaki dengelerin değişmesine neden olacak. Hayatınızın temelinde olan konular ile ilgili değişimler ve yeni başlangıçlar sizi bekliyor. Bu ay bir ameliyat, operasyon geçirmeniz gerekebilir. Sağlık konularına özen göstermelisiniz. Özellikle 5-10 Nisan tarihleri arasında doğanlar sağlık konularına dikkat etmeli. Öfke sorunları ve kalp kıran, kemik kıran kavgalar meydana gelmeden durup düşünmenizi istiyor sistem. Bu ay enerjiniz yüksek ancak negatif olaylara vereceğiniz tepkileri yönetmeniz gerekecek. Hayatınızı değiştirecek olan şey olaylara vereceğiniz tepkiler olacak. Girişimci, hayata her ne olursa olsun tutunan, başlangıçları seven yönünüzü pozitif olaylara yönlendirebilirseniz hayatınızda 19 yıl kadar geçerliliğini koruyacak olay döngülerinin başlangıcına sebep olursunuz. Körü körüne inandığınız değerleriniz değişime maruz kalabilir. Hayatta hiç olmaz dediğiniz şeyleri bu ay yaşayabilirsiniz. Size acı veren olay ve durumları dönüştürebilme şansınız yüksek, kendinize inancınız tam olmalı, harekete geçmeden önce kararlarınızı tartmanız önemli. Hayatınızın fırsatları ile bu ay karşılaşabilirsiniz.
Boğa Burcu: Sevgili Boğa, nisan ayı tüm bilincinizin yenilendiği, size zarar veren olay ve kişilerden uzaklaşmaya başlayacağınız bir ay. Hayatta bazı şeylerin kader olduğunu çok net gözlemleyebilirsiniz. Hayatınıza giren insanlar, sosyal çevreniz, arkadaşlarınızla ilgili büyük bir değişim yaratma sürecindesiniz. Bilinciniz ve ortak bilince sahip olduğunuz insanlar yenileniyor. Kişisel manada kendi değişiminizi de çok net gözlemlemeye başlayacaksınız. Bu ay hiç beklemediğiniz fırsatlar kapınızı çalabilir. Fiziksel değişim arzunuz, kişisel gelişiminiz için sizi harekete geçirecek güç geliyor. Artık hareketsizlik geride kalacak, bugüne kadar yaptığınız pek çok şey değişime uğrayacak. Hem tanıdığınız insanların şekil değiştirdiğini ve sosyal çevrenizdeki insanların düşmanca yaklaşımlarını görebilirsiniz hem de bu gördükleriniz karşısında siz de artık değişmeye başlayacaksınız.
İkizler Burcu: Sevgili İkizler, nisan ayı sosyal aktivitelerin artmasıyla gündeminize oturacak. Yaptığınız iş ile ilgili sosyal ortamlarda bulunmak ve etrafınıza yeni insanların gelmesi, yeni arkadaşlıklar oluşturmak gibi etkiler barındırıyor. Bir kısım ikizler burçları taşınma ve göç olayları ile ilgilenebilirsiniz. Bu ay hem yeni arkadaşlar hem de eski dostlar ile bir araya gelme ayı. Uzun süredir görüşmeyi düşündüğünüz, planladığınız insanlar ile bir araya gelebilirsiniz. İşinizin daha görünür olabilmesi için şans sizden yana olacak. Bitirmeyi planladığınız işlerinize odaklanıp, mayıs ayı için güzel bir hazırlık süreci yaşayabilirsiniz. Ay sonunda sağlık konuları gündeme gelebilir. Üreme organları ile ilgili sorunlar, sindirim problemleri yaşanabilir. Gıda zehirlenmelerine karşı dikkat etmelisiniz. Kariyer konusunda beraber çalıştığınız kişiler, otorite figürlerinin baskısı, kısıtlaması artabilir. Ancak bu sizi bunaltmasın, birlikte çalışacağınız insanların desteği ile bu konuyu atlatabilir durumda olacaksınız. Çocuklarınızın sağlığı ile ilgili konular gündeme gelebilir, küçük operasyon geçirilmesi gereken durumlar olabilir. Aşk ve flört ilişkilerinizde bazı sona varışlar olabilir. İlişkinizi sonlandırabilir veya ilişkiniz şekil değiştirmeye başlayabilir.
Yengeç Burcu: Sevgili Yengeç, nisan ayı büyük bir kariyer fırsatı ile geliyor. Hayatınızda yapmak istediğiniz ve harekete geçmekte zorlandığınız pek çok konu çözüme kavuşacak. Kariyer hayatınızda önemli fırsatlar ile karşılaşacaksınız. Yaptığınız iş ile ilgili ön plana çıkmak, insanları etkileyebilmek ve topluluk içinde dikkat çekebilme şansınız yüksek. Babanızın sağlığı ile ilgili konulara daha ihtimamlı olmalısınız. Başka bir ülkeye gitmek, başka bir kültür görmek, bilmediğini bir konuyla ilgili eğitim alma konuları gündeminizde olacak. İş sebebiyle ev değiştirme, ülke değiştirme gibi konularda şansınız oldukça yüksek olacak. Ayın son haftalarında aşk ve arkadaşlık ilişkilerinizle ilgili bazı sonlanmalar vedalar gerçekleşebilir.
Aslan Burcu: Sevgili Aslan, nisan ayında seyahatlerinizin artmasına sebep olacak bir tutulma geliyor. Bu ay fiziksel olarak değişim yaratmak istiyorsanız harekete geçebilirsiniz. Ancak kararlarınızı birkaç kere düşünmenizde fayda var. Çok inandığınız şeylerin gerçek yüzüyle karşılaşmak biraz canınızı sıkabilir. Özgürleşme isteğiniz artıyor ve etrafınızdaki insanlardan uzaklaşmaya başlıyorsunuz. Sizi engellemeye çalışan, kontrol etmeye çalışan insanlardan uzaklaşabilirsiniz. Yeni bir eğitim almak, yeni bir şeyler öğrenmek isteyebilirsiniz. Bir kısım aslanlar küçük operasyon geçirebilirler. Finans ve muhasebe konuları sizi fazlasıyla meşgul edecek. Ayın ilk günlerinde özellikle tüm enerjinizi bu alana yönlendirmeniz gerekebilir. Ay sonunda ev ve ofis değişiklikleri, yaşam alanları içinde yenilikler meydana gelebilir.
Başak Burcu: Sevgili Başak, nisan ayı ikili ilişkilerin psikolojiniz üzerindeki etkisi oldukça fazla olacak. Hayatınızdaki insanların talepleri karşısında sıkışmış ve baskı altında hissedebilirsiniz. Duygusal olarak yaşadığınız olayları atlatmak her zamanki kadar kolay olamayabilir. Hem ruhsal hem de bedensel olarak sizi zorlayan koşullar oluşabilir. Bağırsaklar, üreme organları, alerjik reaksiyonlara karşı dikkatli olmalısınız. Kullanacağınız ilaçlar, medikal müdahaleler konusunda gecikmeler yaşanabilir veya yanlış teşhis konusunda daha dikkatli olmalısınız. Ay sonunda yakın çevrenizdeki insanlar ile daha fazla ilgilenmeye başlayacak ve bir süredir söylemek istediğiniz pek çok şeyi anlatmaya başlayacaksınız. Eğitim hayatınızla ilgili gelişmeler, bazı eğitimlerin sonlanması, bitmesi gibi etkiler olabilir. Seyahat planlayıp, kısa yolculuklara gidebilirsiniz.
Terazi Burcu: Sevgili Terazi, nisan ayı ortaklıklar, ilişkiler konusunda yenilikleri hayatınıza taşıyacak. Partnerinizin davranışları sizi incitebilir. Hayatınıza giren insanların bencilce yaklaşımları, kendinizle ilgili bireysel düşünme konularını gündeminize taşıyacak. Bu ay yeni arkadaşlıklar kurabilir, hayatınıza yeni insanlar girebilir. Bu insanlar ile ortak bir gelecek adına hareket edebilirsiniz. Hayatınızda pek çok denge değişiyor. Maddi kaynakları arttırabilmek adına yeni fırsatlar yakalayabilirsiniz. Özellikle birlikteliklerden veya ayrılıklardan elde edeceğiniz kazançlar yüksek. Mahkemeler, hukuksal konular gündeminizde olabilir. Aşk hayatınızla ilgili işler bazen yolunda gitmeyebilir. Zamanı dolan ve sizi mutlu hissettirmeyen insanlardan uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Bunlar sadece ikili ilişkiler değil, arkadaşlık konusunda da seçici olacaksınız. Bazı eski aşklar veya arkadaşlıklar ile bir araya gelebilirsiniz.
Akrep Burcu: Sevgili Akrep, nisan ayı sağlık konularına dikkat etmeniz gerektiğini gösteriyor. Çalışma hayatınız, hizmet ettiğiniz alanlarda yenilikler meydana gelebilir. Hizmet aldığınız kişiler, kurumlar ile ilgili sistem değişiklikleri meydana gelebilir. Günlük rutinlerinizi değişiyor. Mental ve fiziksel olarak dengenizi çalışma konusuna ağırlık vererek sağlamaya çalışacaksınız. Ortaklıklar ve birlikteliklerin sorgulayacak bazı birliktelikleri sonlandıracaksınız. Özellikle işinizle ilgili daha önce deneyip bitiremediğiniz, başaramadığınız projeleri tekrar gündeminize alabilirsiniz. Yarım kalan işleri bitirmek adına fırsatlar yakalayacaksınız.
Ortaklarınızın veya partnerinizin sizden beklentileri büyük. İşinizle ilgili yeni yatırım araçlarını değerlendirebilirsiniz. Sizi kısıtlamaya çalışan insanları nasıl yönetmeniz gerektiği konusunda yeni fikirler geliştireceksiniz. Kariyer yolculuğunuz için ortaklı çalışma modellerinden ziyade, bireysel çalışma kararı alabilirsiniz. Hayatınızın temelleri, ev yaşam alanları, kariyer planlarınız, çalışma ortamınız ve çalıştığınız insanlar ile ilgili büyük yeniliklere hazır olun. Bu gerçekleşecek Güneş tutulması iş hayatınızla ilgili önceden yapmayı planladığınız şeyleri başlatmak için iyi bir fırsat olabilir. Planlı hareket etmeye özen göstermelisiniz.
Yay Burcu: Sevgili Yay, nisan ayı yaratıcılığınızı ortaya koyacağınız bir ay olacak. Hayattaki neşeli yönlerinizi aktif edecek ve üretkenliğinizi sonuna kadar ortaya koyacağınız bir ay karşınızda olacak. 8 Nisan tutulması ile birlikte aşk hayatınızla ilgili hareketlilik başlıyor. Artık bir ilişkiden beklentilerinizin ne olduğunu veya ne olmadığını daha iyi anlayacaksınız. Partnerinizin davranışlarıyla ilgili bir sorun yaşıyorsanız artık düzelmeye başlayacak. Küçük sürprizler, sizi heyecanlandıracak gelişmelere açık olun. Merkür’ün tutulma esnasındaki retro hareketi geçmişte aşk yaşadığınız insanları tekrar gündeminizde taşıyabilir. Bu tutulma ile beraber bazı yay burçları haziran sonrasında evlilik kararı alabilirler. Çocuğu olanların eğitim yaşamlarıyla ilgili aksamalar meydana gelebilir. Bu aksama bir sağlık sebebi veya evinizdeki sağlık konularından meydana gelebilir. Baba sağlığı ile ilgili konular gündeminizde olabilir. Diyete başlamak, imaj değişimleri, küçük estetik dokunuşlar için 26-27 Nisan tarihleri size iyi gelebilir.
Oğlak Burcu: Sevgili Oğlak, nisan ayı hayat düzeninizi tekrar kurmanız için yeni başlangıçlar ile geliyor. Ev ve aile yaşamınızla ilgili büyük değişiklikler meydana gelebilir, tüm bunlar için karar aşamasında olacaksınız. Şehir değiştirebilir veya evinizi taşıyabilirsiniz. Ancak bu ay bazı engeller veya prosedürler bu kararınızı tekrar sorgulamanıza neden olabilir. Kariyer hayatınızla ilgili bozulan dengeleri yakınlarınız ile, aileniz ile toparlamaya çalışabilirsiniz. Daha çok içsel olarak huzur arayışında olacaksınız. Köklerinizi, geçmişinizi düşünecek ve geçmişteki seçimlerinizin sonuçlarını analiz edeceksiniz. Bu ay yaşadığınız her şey geçmişinizle ilgili kapatmanız gereken defterleri işaret ediyor. Aileniz ile veya kökleriniz, geçmişiniz ile yeni bağ kurabilmek için adımlar atacaksınız. Hem finansal açıdan hem de sosyal çevre açısından yenilikler sizi bekliyor. Yeni başlangıçlar yaşam düzeninizle ile birlikte yakın çevre, maddi kaynaklar, aşk ve arkadaşlık ilişkilerini işaret ediyor. Bu konular daha fazla gündeminizde olacak. Ayın sonunda sosyal ilişkilerinizle ilgili yeni kararlar alabilir, bazı arkadaşlıkları bitirebilirsiniz.
Kova Burcu: Sevgili Kova, nisan ayında hayat düzeninizi tekrar gözden geçirmeniz gerekebilir. Uzun süredir görüşmediğiniz akrabalarınız ile bir araya gelebilirsiniz. Çok fazla seyahat etmek, yeni sözleşmeler, anlaşmalar imzalamak gündeminizde olacak. Daha önceden bulunduğunuz ortamları ziyaret edebilirsiniz. Bu ay gelirleriniz ile ilgili sizi zorlayacak bürokratik sorunlar meydana gelebilir. Kariyer konusunda güç kazanabilmek adına yatırımlarınızı, harcamalarınızı arttırmanız gerekebilir. Fakat bu ay yapacağınız yatırımlar eylül ayında problem çıkartabilir. Seçimlerinizi birkaç kere düşünmelisiniz. Bazı fikirleriniz, düşüncelerinizle ilgili kendinizi sorgulayacak ve yakın çevreniz ile fikir alışverişi yapacaksınız. Ev ve aile düzeniniz ile ilgili ani değişimler meydana gelebilir. Taşınma kararı alabilir, ev yerleştirme, ev dekorasyonu konularıyla ilgilenebilirsiniz. Ayın son haftasında aile fertlerinizin sağlığı ile ilgili konular gündeme gelebilir.
Balık Burcu: Sevgili Balık, nisan ayında finansal konular ile ilgili yeni fırsatlar ile karşılaşabilirsiniz. Maddi konular ile ilgili kendinizi kısıtlanmış hissedebilirsiniz ancak 1,5 aylık süreçte hayatınızda beklenmedik sürprizler yaşanabilir. Kariyeriniz ile ilgili daha önceden düşündüğünüz fikirleri hayata geçirmek için harekete geçebilirsiniz. Plan yapmak ve bireysel olarak harekete geçmeniz gereken alanları, bırakmanız ve bağımlılık geliştirdiğiniz alanları düzenleyeceksiniz. Sizi sınırlamaya çalışan, kontrol altına almaya çalışan otorite figürlerini hayatınızdan uzaklaştırabilirsiniz. Hayatınızla ilgili adım atmanız gereken konularda kendi bilincinizin sizi engellemesine izin vermemelisiniz. Hayallerinizi gerçekleştirebilmek adına yakaladığınız fırsatları değerlendirmek ve hareketsizlikten uzaklaşmanız gerek. Ay sonunda yurt dışı seyahatler ve eğitimler konusunda yeni düzenlemeler yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu