2023 yılının öne çıkan isimleri

2023 yılının öne çıkan isimleri

People dergisi, 2023 yılının öne çıkan yıldız isimlerini açıkladı. İşte sıralama olmaksızın başarılarıyla çok konuşulan yılın öne çıkan ünlüleri…

Dünya çapında dev stadyumları doldurarak küresel bir müzik ikonu olan Taylor Swift, rekor üstüne rekor kırdı. Ünlü isim son olarak Time dergisi tarafından Yılın Kişisi (Person of the Year)  seçildi.
“Shameless” ve “The Bear” dizilerinin yıldızı ABD’li oyuncu Jeremy Allen White, profesyonel güreşçilerin hayatını konu alan “The Iron Claw” (Demir Pençe) filmiyle adından söz ettirdi.
Şarkıcı ve oyuncu Halle Bailey’in başrolde yer aldığı “Küçük Deniz Kızı” filmiyle dikkatleri üzerine çekti.
“Vanderpump Rules” ile yıldızı parlayan Ariana Madix, 9 yıllık erkek arkadaşı  Tom Sandoval’ın ihanetiyle günlerce konuşuldu.
Yedi yıl aradan sonra çıktığı “Rönesans” (Renaissance) adlı dünya turnesiyle büyük ses getiren Beyonce, turnesini “Beyonce: Renaissance World Tour” adıyla beyazperdeye taşıdı.
Yönetmen koltuğunda George C. Wolfe’un oturduğu “Rustin” filminde 1963’te insan hakları aktivisti Bayard Rustin’i canlandıran Colman Domingo’nun, performasıyla Oscar’a aday olabileceği iddia ediliyor.
Sıradan hayatı oğulları Travis Kelce ve Jason Kelce sayesinde bambaşka bir hale bürünen Donna Kelce, konuyla ilgili “Bazen farklı bir gezegende olduğumu hissediyorum” demişti.
Eski Spice Girls üyesi Victoria Beckham’la 24 yıldır evli olan eski futbolcu David Beckham, hayatını konu alan “Beckham” adlı belgesel ile gündem oldu.
2023’e damga vuran “Barbie” fiminin başrolü Margot Robbie, bu yılın en çok konuşulan isimlerinden biri oldu.
Lily Gladstone, Hollywood’un usta yönetmenlerinden Martin Scorsese imzalı “Killers of the Flower Moon” (Dolunay Katilleri) filminde Leonardo DiCaprio ile başrolü paylaştı.
“La La Land” filmindeki rolüyle Oscar’da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan ABD’li oyuncu Emma Stone, şimdilerde “Poor Things” filmiyle gündemde…
“The Last of Us” dizisinde “Joel” karakterine hayat veren Pedro Pascal, performansıyla dikkat çekerken, “Mandalorian” dizisindeki performansıyla da beğeni topladı.
Başrolde yer aldığı “Sahil Güvenlik” (Baywatch) dizisiyle 90’lı yıllara damgasını vuran dünyaca ünlü Kanadalı oyuncu Pamela Anderson, önemli etkinliklerde sıfır makyajlı haliyle boy gösteriyor.
Prens Harry, kraliyetten ayrılıp ABD’ye yerleşmesinden yıllar sonra otobiyografi kitabı “Spare” (Yedek) ile gündemden düşmüyor.
“Euphoria” dizisiyle tanınan Jacob Elordi, Sofia Coppola’nın yakında gösterime girecek filmi “Priscilla”da Elvis Presley’yi canlandırarak adından söz ettirdi.
“Emily in Paris” dizisiyle şöhreti yakalayan Ashley Park, “Only Murders in the Building” adlı dizide boy gösteriyor.
15 yaşındayken dünya sıralamasında ilk 50’ye giren en genç tenisçi olan Coco Gauff, sezonun son grand slam tenis turnuvası ABD Açık’ta, tek kadınlar finalinde Aryna Sabalenka’yı 2-1 yenerek şampiyon oldu.
Robert Downey Jr. “Iron Man” rolüyle tanınmasına rağmen Christopher Nolan imzalı Oppenheimer’daki performansıyla çok konuşuldu.
Haziran 2024’e kadar sürecek Las Vegas konserleriyle gündemden düşmeyen Grammy ödüllü Adele, Rich Paul ile evlendiği itirafıyla adından söz ettirdi.
Oscar’daki tokat skandalı ve ardından uzun süredir ayrı olmalarına rağmen birlikteymiş gibi davranmalarıyla herkesi şaşırtan Smith çiftinden Jada Pinkett Smith, “Worthy” adlı kitabındaki itiraflarıyla dikkat çekti.
Marvel Sinematik Evreni’nin “Hawkeye”ı Jeremy Renner, 1 Ocak 2023’te evinin önünde kar kürerken kaza geçirmiş ve ölümden dönmüştü. Şimdilerde iyileşme süreci içerisinde olan Renner,  son olarak hareket kabiliyetinin iyiye gittiğini gözler önüne sermişti.
Hayatındaki çalkantılarla gündemden düşmeyen ünlü pop yıldızı Britney Spears, hayatını anlattığı anı kitabı “The Woman in Me” (İçimdeki Kadın) ile büyük ses getirdi.
Eva Mendes ile mutlu bir birlikteliği olan Ryan Gosling, “Barbie” filmindeki “Ken” rolüyle adından söz ettirdi.
“Wednesday” dizisi ile bu yıl çok konuşulan oyuncu, “Çığlık 6″daki performansıyla da gündem oldu.
Bradley Cooper, ilk yönetmenlik denemesi “Bir Yıldız Doğuyor’dan beş yıl sonra “Maestro” filmiyle hem başrol oyuncusu hem yönetmeni hem de senarist olarak  adından söz ettiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu