Mevsimsel Yorgunluğun Etkisi Nasıl Azaltılır?

Havaların bir sıcak bir soğuk olması vücudun bu değişime ayak uydurmasını zorlaştırıyor. Peki, mevsimsel yorgunluğu nasıl gideririz? Mevsimsel yorgunluğu azaltan besinler nelerdir? Detaylar haberimizde…

Yaz mevsiminin bitmesiyle birlikte yeni mevsime geçiş iklim krizinin de etkisiyle farklı sonuçlar doğuruyor. Havaların bir sıcak bir soğuk olması vücudun bu değişime ayak uydurmasını zorlaştırıyor. Peki, mevsimsel yorgunluğu nasıl gideririz? Hangi besinler mevsim yorgunluğuna iyi gelir? Detaylar haberimizde…

İşlenmiş gıdalarda bol miktarda bulunan koruyucu madde, katkı maddesi ve trans yağ enerji verme bir yana dursun var olan enerjiyi de alıyor. Bundan dolayı tercihlerimizi işlenmemiş gıdalardan yana kullanmamız en sağlıklısı…

Her şeyin tazesi makbuldür diyoruz ve enerjimizi yükseltmek için sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmeye gayret ediyoruz.

Kafeinsiz içecekleri tercih edersek aradığımız enerjiye daha çabuk ulaşır mevsimsel yorgunluğun üzerimize bıraktığı tahribatı daha da kolay bir şekilde atlatırız.

Sağlıklı beslenmeye önem veriyorsanız, proteini yüksek olsun ama yağlı olmasın diyorsanız tavuk, hindi ve balık tam size göre. Yemek tercihlerinizde bunları ön plana alabilirsiniz.

RAFİNE ŞEKERDEN UZAK DURUN!

Mevsimler yorgunluğu bir an önce üzerinizden silip atmak istiyorsanız hemen rafine şekerden uzaklaşmalısınız! Zararları karbonhidratlardan da uzak durarak, tam tahıllı gıdalara yönelmeniz gerekiyor.

Kuruyemişler, enerjinizi yükseltmek için en iyi atıştırma seçeneklerinden biri… Fakat göz ardı edilmemeli ki tercihimizi çiğ olanlardan yana kullanmalıyız. İşlenmemiş kuruyemişler harika bir ara öğün olarak tüketilebilir.

Şimdiye kadar hep besin tavsiyesi verdik. Peki, bu besinler nasıl enerjiye dönüşür cevap çok basit: Su…

Su aldığımız besinlerin enerjiye dönüşmesi aşamasında aktif bir rol oynar. Baş ağrılarını dindirdiğini de unutmayalım.

Doğal enerji kaynağı olan ve potasyum, lif, vitamin ve karbonhidrat bakımından oldukça zengin olan muzu afiyet ile tüketebilirsiniz.

BONUS TAVSİYE

Hibisküs Çayı

Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir. Zencefil ile karıştırılan bir fincan hibisküs çayı, günlük C vitamini ihtiyacını karşılayacak güçtedir. Yorgunluğa karşı en iyi savunma duvarını ören hibisküs çayı, 80 derece sıcaklıktaki suda 10-15 dakika bekletilerek hazırlanır. 

Zencefilin yanı sıra tarçın ile tatlandırabilir. Hibisküs çayını soğuk olarak tüketmeyi arzu ediyorsanız yapmanız gerek tek şey çayı hazırladıktan sonra buzdolabında dinlendirmek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu