Göz Şişkinlikleri Nasıl Geçer?

Stres, hava kirliliği, uykusuzluk, düzensiz beslenme, koşturma… Hayat bizzat hayatımızı elimizden çalarken, biz de ona ayak uydurmaya gayret ederken hayli yıpranıyoruz. Bu yönde, en fazla zararı gören organlarımızdan biri de gözlerimiz oluyor.

Gözler Yalan Söyler Mi? Gerçekten, Bir Şeyim Yok!

Gün boyu bilgisayar ekranı başında, telefona mesajlaşarak, televizyona bakarak onu sürekli manyetik enerjiye maruz bırakıyoruz. Gözlerimiz uykusunu alamıyor, gözlerimiz kapanıyor, gözlerimiz ağrıyor, gözlerimizin altları çöküyor, gözlerimiz kızarıyor. Zavallı gözlerimiz, üstelik dünyadaki tüm gelişmeleri bir de onlar görüyor.

Gözümüzün şişmesi yorgunluğun üstümüze bir balyoz gibi çökmesiyle oluşuyor.
Göz Şişkinlikleri Nasıl Geçer, ben bu pörtlemiş gözlerle daha ne kadar idare edebilirim diyorsanız, birkaç küçük önlemle onları nasıl koruma altına alabileceğinizi size anlatabiliriz. Uygulaması size kalmış.

Gözlerdeki Şişkinlik Kalpteki Sızıdan Mıdır, Havadaki Kirlilikten Mi?
Her şeye maruz kalan mağdur gözlerimiz, dünyanın en hassas organlarından biridir. Gözlerimiz yılların yorgunluğunu, onca kalp ağrısını taşıyadursun; onlara iyi davranmak da bizim sorumluluğumuzdadır. Zaten, onlarsız yaşamamız da mümkün değildir!

Göz Şişkinlikleri Nasıl Geçer diye bizzat onlara, gözlerimize sorduğumuzda, belki de verecekleri ilk cevap ‘‘uykum var.’’ olacaktır. Zira, göz ve uyku arasındaki denge çok incedir. Gözler, uyuduklarında her şeyden uzaklaşarak aslen dinlenir.

Göz Şişkinliklerini Önlemenin Yolları Nelerdir?
Göz Şişkinlikleri Nasıl Geçer diye sorduğumuzda, vereceğimiz ilk cevap düzenli bir uykudur. Günde 6-9 saat arasında uyumak; hatta, ortalama 7,5 saati tutturmak, gözlerin şişkinliğinin inmesi adına adeta kutsal bir hediyedir.

Göz şişkinliklerini önlemek için, siyah çayı demleyip, bir pamuğa bastırıp, şişen yerlere kompres yapmak da iyi gelebilir. Gözlerin nemlendirilmesi, şişkinliklerin inmesi adına büyük yarar sağlar.

Göz Şişkinlikleri Nasıl Geçer dersek, gün içinde, fırsat bulduğumuzsa gözlerimizi kimi aralıklarla 5-10 dakika kapalı tutmak, telefondan, bilgisayardan ve televizyondan da azıcık uzak durmak iyi gelebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu