Evde Nasır Tedavisi İçin Kullanabileceğiniz 9 Şey

Nasır, kabaca genellikle el ve ayaklarda ortaya çıkan bir cilt hastalığıdır. Ellerde veya ayaklarda ortaya çıkan nasırların temel sebebi ise sürtünmedir. Uygun olmayan ayakkabılar, çorap giymemek veya uzun süre rahatsız edici ayakkabılar kullanmak da sürtünmeyi ve ayaklardaki baskıyı artırır. Bunun sonucunda ise ayaklarda nasır oluşması oldukça normaldir! Nasırlar çoğu zaman zararsız olsalar da tedavi edilmedikleri durumlarda enfekte olabilir ve daha ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabilir! Bu nedenle, özellikle çok fazla ağrıya sebep olan nasırlar için acilen doktora görünmek gerekir. Bununla beraber, diyabet gibi kronik hastalıkları olanlar da nasır ile karşılaştıklarında acilen bir doktora başvurmalıdır. Ancak daha basit vakalarda ayaklardaki nasırı evde tedavi etmek mümkün! Üstelik evde nasır tedavisinin oldukça kolay yöntemleri var! İşte ayak nasırlarından kolayca kurtulmanıza yardımcı olabilecek 9 şey…

1. Aspirin

nasır

5-6 adet aspirini ezin ve toz haline getirin. Daha sonra toz halindeki aspirini limonlu su ile karıştırın. Elde ettiğiniz macunu ayağınızda nasır olan bölgeye sürün. Bölgeyi sıcak bir havluyla sarın. Yaklaşık 10 dakika sonra bir ponza taşı ile ayağınızdaki nasırı kazıyın! Ancak, kronik bir rahatsızlığınız veya aspirine alerjiniz varsa bu yöntemi kesinlikle denemeyin…

2. Kabartma tozu

nasır

Kabartma tozunu su ile karıştırın ve tıpkı aspirinde olduğu gibi bir macun haline getirin. Elde ettiğiniz macunu, düzenli olarak nasırlı bölgeye uygulayın. Böylece, ayağınızdaki nasırdan kurtulacaksınız.

3. Papatya çayı

nasır

Papatya çayı, oldukça iyi bir antioksidandır. Bu nedenle vücut için oldukça faydalıdır. Aynı zamanda, etkili bir sakinleştiricidir. Ancak bu mucize çayın nasır tedavisinde de kullanıldığını biliyor muydunuz? Yapmanız gereken tek şey, bir kovaya döktüğünüz papatya çayı yeterince soğuduktan sonra ayaklarınızı içerisine daldırmak. Papatya çayının içerisine biraz çay ağacı yağı eklemek de nasırlara karşı mücadelede oldukça faydalı! Ayaklarınız papatya çayına daldırmak istemezseniz bir havlu veya bez yardımıyla nasırlı bölgeye uygulayabilirsiniz…

4. Mısır nişastası

nasır

Evinizde uygulayacağınız yöntemlerle nasırlardan kolaylıkla kurtulmak mümkün. Ancak bunun için, ayaklarınızın kuru olması gerekiyor. Mısır nişastası ile nasır olan bölgeyi ovalayın. Böylece nasırların tahriş olmasını ve olası enfeksiyonları engellemiş olursunuz. Ayrıca bu yöntem, nasırın sebep olduğu ağrıyı da azaltacaktır.

5. Sirke

nasır

Bir pamuğu sirkeye batırın. Daha sonra sirkeli pamuğu, nasırın üzerine bantlayın! 24 saat boyunca pamuğu çıkarmayın! Ardından, nasırlı bölgeyi ponza taşı ile ovalayın. Ancak, sirkeli pamuğun yalnızca nasır üzerine denk geldiğinden emin olmalısınız.

6. Ananas

Ananas, içerdiği enzimler sayesinde nasırları yumuşatmaya hatta çıkarmaya yardımcı olur. Bu sebeple, nasırın üzerine bir parça taze ananas kabuğu koymak, nasırdan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Elbette, ananas kabuğunu nasırın üzerine sabitlemelisiniz. Bu yöntemi haftada bir defa, düzenli olarak uygulamak ayak nasırından kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Ayak nasırlarından kurtulmanıza yardımcı olacak bir diğer şey de aleo vera bitkisidir. Bunun için, bitkinin yaprağını kullanabilirsiniz. Bitkinin etli kısmındaki jeli nasıra sürün ve bir bandajla üzerini kapatın. Nasır, bir süre sonra törpülenebilecek kadar yumuşayacaktır.

8. E veya A vitamini içeren yağlar

Çünkü bu iki vitamin de cildiniz için oldukça faydalı! Bu vitaminleri içeren yağları doğrudan nasır üzerinde de kullanabilirsiniz. Bu yöntemi, özellikle uyumadan önce uygulayın ve nasır iyileşene kadar devam edin.

9. Özel kremler

Ciltteki ölü hücrelerin temizlenmesine ve yeni hücre oluşumunu hızlanmasına yardımcı olan kremler, nasır tedavisi için de oldukça etkilidir. Bunların yanı sıra, cilt yumuşatıcı kremler veya vazelin de nasır tedavisinin önemli unsurlarındandır. Bu kremleri nasırlı bölgeye uyguladığınızda mutlaka bir çorap giyin!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu