Covid-19 Şüpheli Çocuğa ve Ailesine Yaklaşım

Dikkate almanız gereken tüm hususları göz önünde bulundurduk. Haberimize göz atarak salgın ile alakalı tüm gelişmelere anında hakim olabilirsiniz.

Salgının Topluma Etkisi

Salgının sadece fizyolojik sağlık konusunda değil aynı zamanda psikolojik ve sosyolojik manada da etki yaratacağının belirtilmesi gerekiyor. Bu alanda sorunsuz biri biçimde salgın sürecinin atlatılması için tıbbi bağlamda önlemler alınırken halkımızın psikoloji konusunda oldukça müşkülpesent davrandığı görülüyor.

Uzmanlar bu dönemin yaygın kaygı bozukluğu bağlamında büyük öneme sahip olduğunu dile getirmiştir. Hali hazırda sorunlar yaşayan ve psikolojik sağlık konusunda sıkıntılar ile karşılaşan kişilerin salgın ve sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı bu dönem içerisinde daha da büyük problemler ve içsel sorunlar ile yüz yüze geldikleri net bir biçimde görülmektedir.

Salgın Sürecinde Tıbbi ve Psikolojik Yaklaşım Nasıl Olmalıdır?

Covid-19 şüpheli çocuğa ve ailesine yaklaşım ile alakalı incelemeler yapıldığı zaman dikkate almaları gereken hususların başında şunlar geliyor;

Çocukların psikolojilerinin bu süreç içerisinde çok daha hassas olduğunun dile getirilmesi gerekir. Hem sağlıklarının hem de psikolojilerinin koruma altına alınması adımında çok dikkatli olunmalıdır. Çocuklar aslına bakılırsa salgının risk grubunda değildir. Virüs alıcı reseptörlerin bebeklerde oluşmaması sebebi ile Covid 19 salgınında ya hiç belirti göstermeden atlattıkları ya da bebeklerin herhangi bir şekilde virüsü kapmadığı da uzmanlar tarafından dile getirilmiştir. Psikolojik yaklaşım ve uzun müddetlerce evde kalmak okulun açılışının iptal olması da çocukları direkt olarak etkileyen hususlar arasında bulunuyor. Bu alanda ailelerin rolü oldukça büyüktür. Rolü yerine getirebilmek için kişilerin özellikle hem kendi kaygı kontrollerine dikkat etmeleri hem de çocukların kaygı seviyelerini artıracak davranışlardan kaçınmaları gerekir.

Bu detayların her birinin ülkemizde standart bir biçimde uygulandığının da altı çizilmelidir. Uygulanan standartların özellikle hangi ilde olursanız olun tanı ve tedavi portfolyosu kapsamında asla bir farklılık olmayacağının da eklenmesi gerekir.

Sosyolojik Dengelere Dikkat!

Sadece çocukların değil orta yaş üzeri, olan kişilerin de salgının sosyolojik boyutundan derinden etkilendikleri görülmektedir. Bu anlamda sokağa çıkma yasakları sebebi ile toplumdan izole olmaları ile beraber yalnızlık ve depresyon duygularının daha da sık kendini gösterdiği net bir biçimde fark ediliyor.

Tedavi Aşamasında Büyük Gelişim Kaydedildi!

Covid-19 şüpheli çocuğa ve ailesine yaklaşım ile alakalı incelemeler yapılırken teşhis ve tedavi bağlamında ülkemizin elde etmiş olduğu verimliliğin ne derece yüksek olduğu daha net bir biçimde görülmektedir. Teşhisi ve tedavi ile alakalı olarak ülkemizin her ilinde aynı prosedürlerin uygulanması tüm vakaların iyileşme eğrisinin olabildiğince aynı yönde ilerlemesini de mümkün kılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu