Covid-19 Nedeniyle Oluşan Stresle Başa Çıkmak İçin Neler Yaparsınız?

Covid-19 nedeniyle oluşan stresle başa çıkmak için neler yaparsınız; salgın sebebi ile sadece fizyolojik sağlığımız değil aynı zamanda psikolojik sağlığımız da tehdit altında. Akıl sağlığımızı ve motivasyonumuzu korumak için ne yapabiliriz? Sizin için bu konuda gerekli olan tüm detayları topladık!

Psikolojik Sağlığın Öneminin Farkında Mıyız?

Psikolojik sağlık ve mental stabilliğin fizyolojik sağlık kadar önemsenmediği belirtilmelidir. Bu durum dünyada devrimsel nitelikte değişim gösterse de ülkemizde hali hazırda mental sağlığın önemsenmemeye devam ettiğinin de dile getirilmesi gerekiyor.

Fakat salgın süreci ile beraber psikolojik sağlığın insan üzerinde ne derece büyük bir öneme sahip olduğu bir kere daha anlaşıldı. Sağlığımızı korumaya çalışırken evlere kapanmamız gereken bu süreç içerisinde kesinlikle psikolojik olarak yıprandık. Bu alanda hem kurtarıcı hem de bizzat hastalığın kaynaklarından bir tanesinin sosyal medya olduğu dile getirilmelidir.

Sosyal Medyaya Karşı Temkinli Olun!

Sosyal medya kullanımının olumlu etkileri kadar aynı zamanda kişileri bu salgın döneminde olumsuz etkilediği boyutlar da bulunuyor.

Sosyal medya kullanan ünlü kişilerin ya da fenomen/influencer olarak tabiri edilen bireylerin hayatlarının gerçek hayat rutini ile çok da bağdaşmaması kişilerin kendini bu hayatlar ile kıyaslayarak kötü hissetmesine neden olabiliyor. Bu alanda sosyal medyada yansıtılan her şeyin doğru olmayacağının farkında olarak süreci ilerletmeniz gerekiyor. Ayrıca sosyal medya sayfalarının artık paylaşımdan ziyade ticari bir amaç ile alışveriş linkleri ile dolu olması kişilerin gereksiz harcama yapmasına da neden olabiliyor.

Kıyaslamaya girmeden kullanımda bulunan kişilerin en yüksek verimliliği elde edeceğinin de dile getirilmesi gerekir. Bu sadece sosyal medya için değil tüm internet platformları için geçerlidir.

Salgının Olağanüstü Bir Durum Olduğunu Kabul Etmek ile İşe Başlayın!

Covid-19 nedeniyle oluşan stresle başa çıkmak için neler yaparsınız; öncelikli olarak kişilerin bu durumda stresli hissetmelerinin gayet normal bir durum olduğunun farkında olmaları gerekiyor. Bu durumu sanki çok verimli geçirilmesi gereken bir tatil dönemi olarak tanımlamanın çok da doğru olmadığının belirtilmesi gerekiyor.

Bu alanda insanın üzgün ya da mutsuz hissetmesi ve dışarıda çalışan sevdikleri için endişe etmesi oldukça normal. Risk altında olan kişi kendisi ise risk altında ne derece yüksek bir çalışma performansı geliştirileceği konusunda da büyük soru işaretleri ortaya çıkıyor. Kendi duygularınız ile bağlantı kurarak bunların gayet normal tepkiler olduğunun farkına varmalısınız.

Anksiyete En Çok Artan Hastalık Oldu!

Covid-19 nedeniyle oluşan stresle başa çıkmak için neler yaparsınız; sorunun yanıtını ararken kaygı bozukluğunun bu süreç içerisinde en yüksek seviyeye ulaşan hastalık olduğu da bir kere daha fark edilmektedir. Yaygın kaygı bozukluğu hem evde geçirilen sürenin artması hem de belirsizlik ile beraber daha da katlanılamaz bir hal almıştır.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu