Covid-19 Kimler Risk Altında?

Covid-19 kimler risk altında sorusu özellikle son senelerde aklı en çok kurcalayan detaylar arasında. Hangi grubun daha risk altında olduğu ve hangisinin özellikle salgın kapsamında sorunlu bir duruş sergilediği ve ağır geçirmeye yatkın olduğunu sizin için araştırdık!

Yaşlılar Dikkat!

Covid-19 kimler risk altında sorusu özellikle belirli bir yaş sınırının üzerinde olan kişileri kapsamaktadır. Öncelikle 65 yaş olarak belirlenen bu sınırın daha sonrasında uzmanlar tarafından 60 yaşa kadar çekildiği belirtiliyor. En kısa süre içerisinde yaşlıların kendilerini nasıl korumaları gerektiği ile alakalı bütün bilgilendirmeler yapılmıştır.

Kişilerin tam manası ile koruma altına alınması için sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmıştır. Sokağa çıkma kısıtlaması ile alakalı inceleme yapıldığı zaman bu kişilerin önlemler alınsa dahi karşı tarafın önlem almaması sebebi ile risk altında olmaması için gerekli olan çıkma kısıtlamalarına uyması tavsiye ediliyor. Vaka sayılarının düşmesi ile beraber kişilerin özellikle belirli günlerde 65 yaş üstü olmalarına rağmen hava almak ve D vitamininden faydalanmak için dışarı çıkabilmelerine izin verilmiştir.

Kronik Rahatsızlıklar Neden Riski Artırıyor?

Covid-19 kimler risk altında sorusunun yanıtı olarak kişilerin kronik rahatsızlıklar ile alakalı da bilgi sahibi olması gerekir;

Kronik rahatsızlıklar vücudun diğer hastalıklar ile mücadele kabiliyetini düşüren unsurlardandır. Kronik rahatsızlıkların yükünün yanı sıra solunum sistemini tam manası ile ele geçiren biri durumun ortaya çıkması ile beraber vücutta çoklu organ yetmezliğinin en yüksek ihmalle ortaya çıktığı fark ediliyor. Bu nedenle ölüm oranında yaş dağılımına bakıldığı zaman 65 yaş üstünde ve kronik rahatsızlığı olan kişilerin çoğunlukta olduğu fark ediliyor.

Bu süreç içerisinde belki de en yüksek risk altında olan kişilerin kronik rahatsızlığa sahip olan bireyler olduğu görülüyor. Bu alanda birkaç farklı kronik rahatsızlığa sahip olan kişilerin ise süreç içerisinde çok daha dikkatli olması gerekir. Ancak bu şekilde verimli ve sorunsuz bir duruş sergilenebilir. Hem kendinizin hem de kronik rahatsızlığı olan kişilerin ailesinde bulunan bireylerin temas ve sosyal mesafe konusunda dikkatli olması gerekir!

Kronik Rahatsızlıkların Korunma Sürecinde Nasıl Adımlar Atılmalı?

Kronik rahatsızlıkların kendilerini korumaları için şu hususlara dikkat etmeleri gerekir;

Kronik rahatsızlıklar ile alakalı inceleme yapıldığı zaman kişilerin özel olarak sosyal mesafe konusunda katı bir sınır çizmeleri gerekiyor. Diğer kişilerin bu konuda ihmalde bulunma olasılığı olsa da kronik rahatsızlığı olan kişilerin bu konuda daha da dikkatli olması gerekir. Maske kullanımı en temel faktörlerdendir. Biri ortamı farklı kişiler ile paylaşacaksanız cerrahi maskeden ziyade N95 olarak nitelendirilen maske tipinin kullanılması sizin için çok daha verimli olacaktır.

Yazın hastalığa yakalanma olasılığının bir kademe daha düşmesi sebebi ile bu alanda ülkemizin en azından yaz sürecinde derin bir nefes alacağı tahmin ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu