Biz Fark Etmesek De Yavaş Yavaş Vücudumuza Zarar Veren 10 Alışkanlık

Hemen hemen hepimizin belirli yemek ve temizlik alışkanlıkları vardır. Farkında olmadan edindiğimiz, devam ettirdiğimiz bu davranışlar, uzun vadede vücudumuza zarar verebilir. Şimdi alışkanlıklarınızı gözden geçirmenin tam sırası! 😊 Kıyafetten beslenmeye, biz farkında olmasak da vücudumuzu tehlikeye atan alışkanlıkları araştırdık ve derledik. Bu bilgilerden sonra tüm rutinleriniz değişecek! İşte biz fark etmesek de vücudumuza zarar veren 10 basit alışkanlık…

Sıcak yemekleri soğumaya bırakmak

Sanılanın aksine yeni pişirilmiş yemekleri de hemen buzdolabına koyabilirsiniz. 4 ila 60 derece arasındaki ortam sıcaklığı, bakterilerin üremesi için idealdir. Yiyecekleri piştikten sonra hemen soğutmak bakteri riskini önler.

Her gün peeling yapmak

Cilt bakımının altın çağını yaşadığı bir dönemdeyiz. Genci yaşlısı herkes kendini çeşit çeşit ürünler denerken buluyor. 😊 Her geçen gün daha fazla insan peelingin yenileyici etkilerinden faydalanmak istiyor. Ancak dermatologlara göre her gün peeling kullanmak oldukça tehlikeli. Zira sık kullanıldığında cildi yoruyor ve yıpratıyor.

Günde 3 kereden fazla diş fırçalamak

Dişlerinizi temiz tutmak elbette harika bir şey. Ancak gereğinden fazla diş temizliği diş eti kanamalarına ve hassasiyete neden olabilir. Diş eti hastalıklarıyla mücadele etmemek için dişlerinizi günden en fazla üç kez fırçalamanız gerekir.

Uzun süre güneşlenmek

Biraz güneş ışığı almanın ve D vitamini depolamanın kimseye bir zararı yok! 😊 Ancak saatlerinizi güneşin altında geçirmek cildinizin hızlı bir şekilde yaşlanmasına neden olurken cilt kanseri gibi çok ciddi hastalıklara da davetiye çıkarıyor.

Plastik kaplardan yemek yemek

zarar

Tek kullanımlık plastik kaplarla temas eden yiyecek ve içecekler, tehlikeli kimyasallar barındırırlar. Zira gıdaların yüzeyi kanserojen etkisiyle bilinen mikroplastiklerle kaplanır. Bir yiyecek satın alacağınız zaman tercihinizi cam kaplardan yana kullanmanız önerilir.

El dezenfektanı kullanmak

zarar

Birçok reklamda dezenfektanların elimizdeki mikropların %99.9’unu öldürdüğünden bahsedilir. Bu bilgi kısmen doğru olsa da sürekli olarak dezenfektan kullanmak cilt kuruluğuna ve antibiyotik direncine neden olabilir. Vücudumuz, olağan mikroplarla temas etmediğinde bu durum uzun vadede bağışıklık sistemimizi olumsuz etkiler.

Yastıkları yıkamamak

zarar

Herkesin bir tane favori yastığı vardır! 😊 Sık sık kullandığımız o yastığın yalnızca kılıfını değiştirmek ne yazık ki yeterli değil. Yastığın kendisini de düzenli olarak yıkamamız ve bakterilerden arındırmamız gerekiyor.

Deodorant kullanmak

zarar

Deodorantlar, bol miktarda zararlı kimyasallar içerir. Bu kimyasallar gözeneklerimizi tıkayarak toksiklerin vücudumuzda birikmesine neden olur. Uzmanlar, terlemeyi önleyici doğal ürünler kullanmamız gerektiğinin altını çiziyorlar. Doğal deodorantlarla ilgili daha detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz 👇🏻

Teflon tava kullanmak

zarar

Yapışmaz tavalar oldukça pratik bir kullanıma sahip olsa da ne yazık ki kanserojen maddeler içerir. Bu tavaların yapışmaz yüzeyi çizildiğinde zararlı kimyasallar salgılamaya başlar. Yemeklerimize geçen bu zararlı kimyasallar, vücudumuzu yavaş yavaş zehirlerler.

Fiş ve makbuzları saklamak

zarar

Hemen hemen hepimizin çantasında, cebinde ya da cüzdanında biriktirdiği bu fişlerin mürekkebi, kan dolaşımımız tarafından kolayca emilen toksik bir kimyasal içerir. Aynı bileşen BPA içeren plastiklerde de kullanılır. Bu toksin maddenin vücutta birikmesi halinde endokrin bezi zarar görebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu