Birçoğumuz Yapsak Da Bir An Önce Bırakmamız Gereken 9 Alışkanlık

Konu alışkanlıklar olduğunda vazgeçmek düşündüğümüzden çok daha zor olabilir. Hemen hemen hepimiz, çeşitli günlük alışkanlıklara sahibiz. Çoğu zaman bu alışkanlıklarımızın vücudumuzda yarattığı etkileri göz ardı ediyoruz. Birçoğumuz yapsak da bir an önce bırakmamız gereken alışkanlıkları araştırdık ve derledik. Buzdolabı düzeninden diş fırçalamaya, bu alışkanlıklarımıza çeki düzen vermemiz gerekiyor! 😊 İşte daha sağlıklı bir hayat için bir an önce bırakmamız gereken 9 alışkanlık…

Umumi tuvaletlerdeki klozetlere tuvalet kağıdı dizmek

Tuvalet kağıdı dizmek klozetteki mikroplarla savaşmak için yeterli değildir. Aksine nemi emer ve bakterilerin üremesi için ideal ortamı oluşturur. Cildimiz, mikroplarla savaşmak konusunda tuvalet kağıdından çok daha etkilidir. Eğer klozet kuruysa ve kalçanızda açık yara yoksa çömelme pozisyonunda tuvaletinizi yapabilirsiniz.

Daha temiz giysiler için daha fazla deterjan kullanmak

Gereğinden fazla deterjan kullanmak lekelerin sabitlenmesine neden olabilir. Bunun nedeni deterjan tarafından üretilen köpüğün hacminin kir için bir yastık oluşturmasıdır. İdeal bir sonuç için deterjan şişesinde yer alan yönergeleri uygulamanız gerekir.

Klozet kapağını kapatmadan sifonu çekmek

Sifonu çektiğinizde temiz su kirli suyla karışır ve etrafa sıçrar. Bunu önlemek için sifonu çekmeden önce klozet kapağını kapatmalısınız.

Bulaşık süngerlerini temizlememek

Süngerleri düzenli olarak yıkamamak bulaşıklarınıza ve mutfak eşyalarınıza bakteri bulaşmasına neden olur. Süngerlerinizi temizlemek için beş dakika boyunca kaynar suya batırabilirsiniz Ek olarak süngerleri düzenli olarak değiştirmeyi unutmamalısınız.

Temizlenmemiş ve dezenfekte edilmemiş yiyecekleri buzdolabına yerleştirmek

Buzdolabına yerleştireceğiniz yiyecekleri önceden temizlemezseniz mikroplara da davetiye çıkarırsınız. Buzdolabına yerleştireceğiniz yiyeceklerin ambalajlarını mutlaka temizlemeli ya da dezenfekte etmelisiniz. Ek olarak et ürünlerini bakterilerin yayılmaması için diğer yiyeceklerden ayırmalısınız.

Gün boyunca sık sık yüzünüze dokunmak

Temel hijyen kurallarından biri de bakterilerin vücudunuzda yayılmasını önlemektir. Tam da bu nedenle sık sık gözlerinize ve burnunuza dokunmaktan kaçınmalısınız. Özellikle de dışarıdayken!

Cep telefonunuzu gece boyunca şarj etmek

Bir an önce bırakmamız gereken alışkanlıklardan biri de bu! Uzmanlara göre elektronik ürünleri uzun süre şarj etmek pil ömrüne zarar verebiliyor. Bir telefon için en ideal pil kapasite %30-%50 arasındadır. Şarjınızın bitmesinden endişeleniyorsanız yanınızda powerbank taşıyabilirsiniz. Pilin hızlı eskimesini önlemek için telefonunuzu gece boyunca şarja takmaktan kaçınmalısınız.

İlginizi çekebilir:

Kapanmak Üzere Olan Telefonunuzun Pil Ömrünü Uzatmak İçin Yapmanız Gereken 9 Şey

Dişlerinizi çok az ya da çok fazla fırçalamak

Biliyorsunuz ki her şeyin fazlası zarar! Yapılan araştırmalar gösteriyor ki dişlerinizi iki dakikadan fazla fırçalamak diş minelerine ve diş etlerine zarar verebiliyor. Uzmanlar, dişlerinizi günde iki kez, yaklaşık 2 dakika fırçalamanızı öneriyorlar. Ek olarak sert kıllara sahip fırçalardan ve aşındırıcı diş macunlarından da kaçınmanız gerekiyor.

Süt ve süt ürünlerini buzdolabının kapağında saklamak

Buzdolabının kapağı, sütler ve yumurtalar için ideal bir saklama alanı gibi görünse de aslında durum pek de öyle değil! Zira buzdolabını her açtığımızda sıcaklık değişiminden en çok etkilenen yer kapaktır. Bu sıcak hava dalgaları sütlerin ve yumurtaların hızlı bir şekilde bozulmasına neden olabilir. Bu besinlerin ömrünü uzatmak için buzdolabının raflarında saklamanız gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu