Gazete Güncel- Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, üniversitenin geleceği ve gerçekleştireceği projeler hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı. Ata Otelde düzenlenen toplantıda, üniversitenin eğitim alanındaki önemi ve sosyal sorumlulukları üzerinde duran Hacımüftüoğlu, katılımcılara hedeflerini ve stratejilerini aktardı.
“6 bin personel, 1600 akademisyenimiz var”
Hacımüftüoğlu, Atatürk Üniversitesini zayıflatacak şeylere izin vermeyeceklerini, bu konuda basın mensuplarından destek istedi. Atatürk Üniversitesinin 6 bin personel, 1600 akademisyen, 70 bine yakın örgün eğitim alan öğrencinin yanı sıra açık öğretimle toplamda 655 bin öğrencisiyle Türkiye’nin ikinci büyük üniversitesi olduğuna işaret eden Hacımüftüoğlu, Araştırma Hastanesinin yaklaşık 13 şehre hizmet verdiğini anlattı.
“Erzurum’un ve ülkemizin geleceği için çalışacağız”
Atatürk Üniversitesinin hem Erzurum hem de ülke yükseköğretimi açısından taşıdığı önemi vurgulayan Rektör Hacımüftüoğlu: “Doğunun en büyük eğitim kurumu olan Atatürk Üniversitesinde bu önemli görevi üstlenmekten dolayı büyük bir gurur duyuyorum” dedi. Üniversitenin, mezunları ve nitelikli akademik ile idari personeli sayesinde birçok başarılı çalışmaya imza attığını belirten Hacımüftüoğlu, bu dönemde de toplumsal meselelerde daha fazla duyarlılık göstereceklerini ifade etti.
ESAP Fonu ile kentin sorunları çözüm getirilecek
Yeni oluşturulacak Erzurum Sorunlarını Araştırma Projeleri (ESAP) fonunun, kentin sorunlarına ve gelişim alanlarına yönelik gerçekleştirilecek çalışmalara destek olacağını dile getiren Hacımüftüoğlu, “Hocalara proje vereceğiz, eğer Erzurum’un sorunlarıyla ilgili çalışıyorlarsa proje kaynaklarına ulaşacaklar. Erzurumspor kırmızı çizgimizdir. Statla ilgili sorun oldu, kabul ederlerse stadımızı veririz. Yasin Sepil hocamızın Yüksek İrtifa Kamp Merkeziyle ilgili projesi vardı, tezini yapmıştık. Yüksek irtifanın da Erzurum’un geleceğiyle ilgili çok önemli konu olduğunu biliyoruz.” diye konuştu.
“Bilim ile toplumsal faydayı buluşturacağız”
İlaç endüstrisine yönelik çalışmalarının stratejik önemine de dikkat çeken Hacımüftüoğlu, Türkiye’nin bu alanda karşılaştığı zorluklara dikkat çekerek, ülkemizin ilaç üretiminde yaşadığı güçlükleri aşmak için önemli mesafeler kat ettiklerini ve yakın zamanda somut sonuçları kamuoyuyla paylaşacaklarını aktardı.
Bilimin toplumun faydasına kullanılması gerektiğini de vurgulayan Hacımüftüoğlu: “Kaybedecek vaktimiz yok. Tüm imkanlarımızı seferber ederek kalkınmaya destek verecek projeleri hayata geçireceğiz” diyerek, akademik çalışmaların yanı sıra toplumsal faydayı da gözeten bir yaklaşım benimseyeceklerinin altını çizdi.
“Üniversitemizizn uluslararası görünürlüğü artacak”
Uluslararası bilim insanlarını üniversiteye çekmenin önemine değinen Hacımüftüoğlu, bu adımın akademik hareketliliği artıracağını ve alanında önde gelen akademisyenlerle iş birlikleri sağlanacağını belirterek: “Dünya üniversitesi olma yolunda attığımız adımlar, üniversitemizin uluslararası alandaki görünürlüğünü artıracaktır” dedi.
“Radyoloji alanındaki günalma sorununu yakın zamanda çözeceğiz”
Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Hacımüftüoğlu, Araştırma Hastanesinin mevcut durumunu değerlendirerek, sorunların tespit edildiğini ve çözüm önerileri için bir yol haritası oluşturduklarını ifade etti. Hacımüftüoğlu, hastanenin radyoloji alanındaki gün alma sorunlarını ultrason ve tomografi cihazları satın alarak çözmeye çalıştıklarını, hasta yoğunluğunun önüne geçmek için de dijital randevu sistemini devreye alacaklarını atardı.
“Yönetim anlayışımız adaletli, tarafsız ve şeffaf…”
Hacımüftüoğlu, yönetim anlayışlarının adaletli, tarafsız ve şeffaf olduğunu belirterek, “Tüm adımları bu hassasiyetle atacağız ve Erzurum ile ülkemizin kalkınması için birlik ve beraberlik içinde çalışacağız” diye ekledi.
Toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Türkez, Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu, Prof. Dr. Reyhan Keleş, Prof. Dr. Yüksel Göktaş, Prof. Dr. Hasan Yılmaz ve rektör danışmanları katıldı.