2023 BAFTA Ödülleri’ne Kahramanmaraş Depremleri Damga Vurdu

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çok sayıda insanımızın hayatını kaybetmesine neden olan depremler, ülkemizde olduğu gibi dünyada da büyük bir üzüntüye neden oldu. Yabancı ülkelerde önemli yardım kampanyaları düzenlendi, çok sayıda insan depremin ardından ülkemiz için iyi niyet ve dayanışma mesajı paylaştı. Bu doğrultuda kısa süre önce gerçekleştirilen İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) Ödülleri’ne de Kahramanmaraş depremleri damga vurdu. Dünyaca ünlü sanatçılar, depremde hayatını kaybedenleri unutmadı. Detaylara birlikte bakalım.

2023 BAFTA Ödülleri, dün gece Londra’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu

Geçtiğimiz dönemde adından sıkça söz ettiren All Quiet On The Western Front, (Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok) The Banshees of Inisherin ve Elvis gibi yapımlar törende öne çıkan filmler arasındaydı. All Quiet On The Western Front En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Sinematografi de dahil olmak üzere toplamda 7 dalda ödüle layık görüldü. En İyi Orijinal Senaryo ödülünün sahibi ise The Banshees of Inisherin oldu.

Cate Blanchett, Tar filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanırken Austin Butler, Elvis filmi ile En İyi Erkek Oyunu ödülünün sahibi oldu. Televizyon ve sinema dünyasından çok sayıda ünlü ismi bir araya getiren ödül törenine damga vuran şey ise Kahramanmaraş depremleri oldu.

Törende Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybedenler unutulmadı

bafta
Charlotte Wells

Bir kız çocuğunun babası ile Türkiye’de geçirdiği tatili konu alan Aftersun (Güneş Sonrası) isimli filmin senaristi ve yönetmeni Charlotte Wells, törende En İyi Çıkış ödülüne layık görüldü. Ödül konuşmasında, filmde yer alan Türk ekibe özellikle teşekkür eden Wells, Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybedenleri anmayı da ihmal etmedi.

Wells konuşmasında, “Ekibimizin çoğu Türk’tü. O ülkede, Türkiye ve Suriye’ye etki eden depremden etkilenmeyen herhangi biri olduğunu düşünmüyorum.” ifadelerini kullandı. Öte yandan depremlerde hayatını kaybedenleri anan tek isim Wells değildi.

Dünyaca ünlü yıldızlar, depremde hayatını kaybeden insanlarımızı anmak ve dayanışma mesajı göndermek için ödül törenine “mavi kurdele” takarak katıldı

bafta

Ödül törenine mavi kurdele ile katılan isimlerden biri de Aftersun filminin başrol oyuncusu Paul Mescal’di. Mescal, neden mavi kurdele taktıklarına dair soruya “Yaşanan felakete bir şekilde vurgu yapmak gerçekten önemliydi.” şeklinde karşılık verdi. Jamie Lee Curtis, Sophie Turner ve Angela Bassett gibi isimler de törene mavi kurdele ile katıldı.

“Everything Everywhere All at Once” (Her Şey Her Yerde Aynı Anda) filminin oyuncularından Jamie Lee Curtis, dünyaca ünlü oyuncu Cate Blanchett’in ricası üzerine mavi kurdele taktıklarını açıkladı

bafta
Cate Blanchett

Aynı zamanda Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin iyi niyet elçilerinden birisi olan Blanchett’in öncülüğünde gerçekleştirilen uygulama ile Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybedenler anılmış oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu